Adéla Šapovalivová är Årets Rookie i SDHL – skänker 50 000 kr till MoDo Hockeys flickverksamhet
Publicerad: 2024-04-26
Adéla Šapovalivová är Årets Rookie i SDHL vilket också innebär att hon är mottagare av Hejapriset som delas ut i samarbete med SDHL:s huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset väljer Adéla Šapovalivová att ge till MoDo Hockeys flickverksamhet.

Årets Rookie är en årlig utmärkelse som SDHL delar ut tillsammans med huvudsponsorn Svenska Spel. Priset tilldelas en spelare som gjort stora framsteg under säsongen och innebär förutom äran 50 000 kronor att skänka till valfritt projekt som stärker svensk hockey. För Adéla Šapovalivová var det ett enkelt val.

– Jag är väldigt glad och stolt över detta pris och det känns bra för mig att få dela det med flickspelare i min egen klubb och vara med och ge dem ännu bättre förutsättningar, säger Adéla Šapovalivová. som visat på stor skicklighet i sitt spel och gjorde under grundserien 11 mål och 18 assist. 

Mats Einarsson sponsringsansvarig på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från ungdom till elit. Det känns självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Resurser är viktiga för att idrotten ska kunna fortsätta möjliggöra såväl stora som små drömmar, säger Mats Einarsson.