Luleå/MSSK vände i mittperioden - kvitterade matchserien
Publicerad: 2022-03-16
#LHFMSSKDIF
Luleå/MSSK var piskade att vinna det andra kvartsfinalmötet med Djurgården, men det var gästerna som hade ledningen efter 20 minuter spel. I mittakten skulle dock hemmalaget vända på tillställningen och de satt sedan i förarsätet matchen ut. Slutresultatet skrevs till 5-1 när Luleå/MSSK kvitterade matchserien inför 1684 åskådare i Coop Norrbotten Arena.

{!A}

• Matchens stjärna: Petra Nieminen. 22-åringen grundlade vändningen genom att göra norrbottningarnas första mål och avslutade sedan målskyttet i tom bur.
  • Två spelare som stack ut var Jenni Hiirikoski (två assists) samt målvakten Sara Grahn (20 räddningar samt en assist).
  • Samtliga hemmamål kom från finländska spelare - varav tre gjordes i den andra perioden - när de regerande mästarinnorna tog revansch på Djurgården efter förlusten senast. I morgon spelas det tredje och direkt avgörande mötet i kvartsfinalserien.

Målen

06:56 0-1 (EQ) DIF 15. Blom, Lova (1) (86. Tyreskog, Selma)

23:32 1-1 (PP1) LHF 16. Nieminen, Petra (1) (6. Hiirikoski, Jenni 52. Grahn, Sara)

34:20 2-1 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (2) (6. Hiirikoski, Jenni 40. Tulus, Noora)

38:52 3-1 (EQ) LHF 13. Pirttijärvi, Jenna (1)

54:09 4-1 (SH1) LHF 42. Vainikka, Viivi (1)

59:49 5-1 (EQ) ENG LHF 16. Nieminen, Petra (2)