Brynäs klara för semifinal - tog komfortabel seger
Publicerad: 2022-03-16
#BIFLIF
Brynäs satte fart direkt i det andra kvartsfinalmötet mot Leksand. Efter 20 minuters spel hade hemmalaget en tremålsledning, som sedan ökades på ytterligare i de två avslutande perioderna. Matchen slutade 8-0 till seriesegrarna, som därmed är klara för semifinalspel.

{!A}

• Matchens stjärna: Denisa Krizova. Tjeckiskan stod totalt för tre poäng, fördelat på två mål och en assist.
  • Likt Krizova nätade även Josefin Bouveng dubbelt upp. Därtill noterades totalt fyra hemmaspelare för tre poäng i matchen och Ellen Jonsson höll sin sjunde nolla för säsongen.
  • Brynäs vann skotten med 38-10 och gjorde två mål i boxplay när den trettonde raka hemmasegern i följd bärgades. För Leksands del innebär förlusten att säsongen är över.

Målen

03:10 1-0 (EQ) BIF 4. Lindstedt, Rosa (1) (15. Stalder, Lara 2. Nylén-Persson, Maja)

07:48 2-0 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (2) (15. Stalder, Lara 16. Mrazova, Katerina)

15:13 3-0 (SH1) BIF 41. Krizova, Denisa (1) (2. Nylén-Persson, Maja)

25:08 4-0 (EQ) BIF 18. Murén, Emma (3) (7. Kolowrat, Samantha 41. Krizova, Denisa)

33:29 5-0 (PP1) BIF 9. Bouveng, Josefin (3) (12. Waxin, Mina 94. Meixner, Anna)

34:58 6-0 (SH1) BIF 41. Krizova, Denisa (2) (17. Gebhard, Jaycee 2. Nylén-Persson, Maja)

41:33 7-0 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (2)´ (17. Gebhard, Jaycee)

57:19 8-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (1) (94. Meixner, Anna 4. Lindstedt, Rosa)