Bortamatcher för trion som jagar tredjeplatsen
Publicerad: 2021-01-03
Matchguider
HV71, Linköping och Djurgården slåss om tredjeplatsen. Tre poäng skiljer mellan trean HV71 och femman Djurgården – och i dag väntar bortamatcher för trion. Här går vi igenom förutsättningarna inför dagens samtliga fyra SDHL-matcher.

AIK-Göteborg

Ulriksdals IP 12:00 (Sportkanalen)

AIK kommer från en tung vecka där de har förlorat tre matcher. I går blev det 0-7 mot HV71. Nu jagar de revansch, men bara för att de möter tabelljumbon kan de inte räkna med någon enkel match. Göteborg förlorade de 22 första matcherna, men på de tre senaste matcherna har de två vinster.

Brynäs-Linköping

Monitor ERP Arena 15:00 (Sportkanalen)

Toppmöte i Gävle – tvåan Brynäs mot fyran Linköping. Gävlelaget har ligans två poängbästa spelare i Lara Stalder (61 poäng) och Katerina Mrazova (56 poäng). Linköpings poängbästa spelare är Carly Bullock, 24 poäng.

Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och har en seger var.

Leksand-Djurgården

Tegera Arena 15:00 (C More Play)

Leksand börjar jagas av jumbon Göteborg. Efter gårdagens förlust är Leksand nu bara tre poäng före. Nu gästas de av Djurgården, som kommer till Dalarna med två vinster på de tre senaste matcherna.

Lagen har mötts två gånger den här säsongen och båda gångerna har Djurgården vunnit. Det har blivit 4-2 samt 1-0.

SDE-HV71

Enebybergs Ishall 16:10 (C More Play)

Räkna med ett revanschsuget hemmalag. SDE inledde det nya året med en förlust mot jumbon Göteborg (0-2). Nu väntar tuff match mot tabelltrean HV71. Jönköpingslaget vann med hela 7-0 över Leksand i går.

I inbördes möten den här säsongen är det 2-0 till HV71.

Johannes Hägglund