Linnea Johansson: "Var nog en större talang i golf"
Publicerad: 2021-03-02
10 profiler – 10 frågor
I intervjuserien "10 profiler – 10 frågor" ska vi lära känna några av SDHL-spelarna lite bättre. Näst på tur är Linköpings Linnea Johansson. Här berättar 18-åringen om skadan som gjorde att hon valde hockey framför golf, hennes farmor och farfars betydelse samt vilka spelare som hon tycker är bäst i ligan.

1. Vem är den bästa spelaren i ligan enligt dig?

– Det beror på vilken position vi pratar om. Som målvakt säger jag vår Stephanie Neatby, väldigt lugn och harmonisk i målet. Det är otroligt skönt att ha henne där back. Bästa back säger jag Jenni Hiirikoski (Luleå/MSSK), helt klart. Som forward tar jag Emma Nordin (Luleå/MSSK).

2. Vilken person har betytt mest för din karriär?

– Farmor och farfar har varit stora idoler för mig. Ingen av dem har hållit på med hockey, men de har verkligen varit stöttande. Jag vill försöka bli som dem. Min farmor och farfar är verkligen mina stora idoler.

3. Vilka personlighetsdrag är det du vill ta efter dina farföräldrar?

– De är enormt ödmjuka och supportande. Farfar gick bort för några får sedan, men farmor lever. De har alltid stöttat mig. Jag är det enda barnbarnet för dem och jag har fått väldigt mycket uppmärksamhet, haha.

4. Hur ser den perfekta semesterdagen ut för dig?

– Då är jag i stugan i Halmstad, nära havet och käkar en glass efter träningen.

5. Vad väljer du för glass?

– Jag tror att det blir Magnum Raspberry White.

6. Vem är din favoritidrottare, ej hockeyspelare?

– Jag gillar Serena Williams. Hon är cool.

7. Har du själv spelat tennis?

– Jag spelade tennis när jag var barn, men jag spelade mestadels golf när jag var yngre.

8. Vad har du för handicap i golf?

– 11. Jag tävlade mycket för några år sedan, men sedan har det blivit mycket hockey. Jag pajade min axel när jag var runt 15 år och då satsade jag helt på hockeyn. Jag ska försöka bli lite bättre på golf igen.

9. Var det ett svårt val att välja bort golfen för att satsa på hockey?

– Ja, det tycker jag. Jag var nog en större talang i golf än i hockey. Jag pajade som sagt axeln och efter det var det hockeyn som drog det längsta strået.

10. Vem var du i skolan?

– Jag går fortfarande i skolan (ekonomi/juridik), haha. Men jag är den ambitiösa tjejen. Jag pluggar mycket och försöker prestera bra. Jag är inte den som hörs och syns mest, men jobbar rätt hårt.

Johannes Hägglund