Utklassningar och slutminutsdrama
Publicerad: 2020-10-24
Efter match
HV71 och Brynäs tog utklassningssegrar under lördagen medan det var mer dramatiskt mellan Djurgården och Modo. Stockholmslaget avgjorde med 30 sekunder kvar av tredje perioden. I övrigt vann Luleå/MSSK samt AIK.

Linköping HC-Luleå/MSSK 2-4

Det var tvåan mot trean i Saab Arena, och det var gästande Luleå/MSSK som visade sig starkast – mycket tack vare ett effektivt powerplay. Norrbottningarna gjorde tre mål i powerplay. Linköping reducerade två gånger om, men kom inte närmare än 2-3. Michela Cava fastställde sedan slutresultatet 4-2 till Luleå, som nu är tre poäng före LHC i tabellen.

16:08 0-1 (PP1) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (3)

39:42 0-2 (PP1) LHF 88. Savolainen, Ronja (3)

50:21 1-2 (EQ) LHC 14. Hirschy, Gracen (2)

55:00 1-3 (PP2) LHF 29. Nordin, Emma (7)

58:34 2-3 (EQ) LHC 28. Mcgill, Rhyen (3)

59:44 2-4 (EQ) ENG LHF 86. Cava, Michela (8)

Brynäs IF-SDE HF 5-0

Brynäs fortsätter att rada upp segrar. Mot SDE kom säsongens elfte vinst och det var de vana målskyttarna som visade vägen. Katerina Mrazova, Anna Meixner samt Lara Stalder gjorde mål igen och nu ligger de tvåa, trea samt fyra i SDHL:s skytteliga.

Serieledande Brynäs är fem poäng före Luleå/MSSK, medan SDE passerades av AIK i tabellen och är nu nere på åttonde plats.

10:11 1-0 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (11)

15:35 2-0 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (11)

35:57 3-0 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (12)

42:59 4-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (11)

53:29 5-0 (EQ) BIF 17. Gebhard, Jaycee (3)

Djurgårdens IF-Modo 2-1

Josefine Jakobsen var den stora hjälten för Djurgården. Hon gjorde båda målen när Djurgården besegrade Modo med 2-1. Matchen såg ut att gå till övertid, men med endast 30 sekunder kvar av den tredje perioden gjorde Jakobsen sitt andra mål.

Djurgården behåller därmed fjärdeplatsen och Modo är kvar på sjätte plats.

25:07 1-0 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (5)

47:29 1-1 (PP1) MODO 7. Ljungblom, Lina (4)

59:30 2-1 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (6)

Göteborg HC-HV71 0-10

HV71 körde över tabelljumbon Göteborg på lördagskvällen. Jönköpingslaget vann med hela 10-0 och gästerna hade fyra tvåmålsskyttar – Danielle Stone, Michelle Löwenhielm, Thea Johansson samt Mira Markström.

HV71 är femma i tabllen medan Göteborg alltjämt står kvar på en poäng.

11:31 0-1 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (12)

18:54 0-2 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (4)

19:36 0-3 (EQ) HV71 7. Johansson, Thea (1)

23:17 0-4 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (10)

26:06 0-5 (PP2) HV71 17. Stone, Danielle (13)

31:50 0-6 (EQ) HV71 18. Markström, Mira (1)

34:21 0-7 (SH1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (5)

47:00 0-8 (EQ) HV71 7. Johansson, Thea (2)

54:47 0-9 (PP1) HV71 18. Markström, Mira (2)

58:28 0-10 (PP1) HV71 27. Borgqvist, Anna (2)

Leksands IF-AIK 2-4

AIK tog en viktig seger i kampen kring strecket och än en gång hamnade Erica Udén Johansson i målprotokollet. Hon gjorde både 1-0 och 2-1.

I och med 4-2-segern har AIK nu sex poäng ner till dalalget på nionde plats. AIK passerade SDE i tabellen och är ny sjua.

31:28 0-1 (PP1) AIK 8. Udén Johansson, Erica (6)

36:33 1-1 (EQ) LIF 13. Sköld, Hanna (4)

47:04 1-2 (EQ) AIK 8. Udén Johansson, Erica (7)

53:32 1-3 (EQ) AIK 26. Pribylova, Vendula (2)

59:33 1-4 (PP1) AIK 16. Johansson, Lisa (4)

59:51 2-4 (SH1) LIF 22. Rüegg, Dominique (5)