Luleå/MSSK steget före Djurgården
Publicerad: 2021-12-27
#LHF/MSSKDIF
Luleå/MSSK tog en övertygande 5-1-seger mot Djurgården efter att hemmalaget vänt 0-1 till seger. Stor organisatör till segern blev Viivi Vainikka som stod för tre poäng i matchen. Därmed studsade Luleå/MSSK tillbaka till vinnarspåret efter förlusten senast mot HV71. Segern var lagets fjärde på de senaste fem matcherna.

{!A}

• Matchens stjärna: Hemmalagets Viivi Vainikka låg bakom det mesta. Hon gjorde själv 1-1 i den första perioden och assisterade till såväl Josefin Perssons matchvinnande 2-1-mål som Astrid Lindbergs 4-1 Vainikka gjorde poäng för tredje matchen i följd och har nu gjort 14 mål och 16 assist på 25 matcher.
  • Jenni Hiirikoski stod för ett mål och en assist och har nu gjort 205 assist i SDHL.. Det är fjärde mest någonsin och sju bakom trean Erika Grahm. Hiirikoski har gjort detta på 197 matcher. Grahm spelade 385 matcher.
  • Gästernas Wilma Germundssoin Wäng gjorde sitt första mål för säsongen när hon gav Djurgården ledningen i den första perioden.