Luleå/MSSK tillbaka på vinnarspåret - nya poäng från Nieminen
Publicerad: 2022-02-26
#LHFMSSKHV71
Efter 20 spelade minuter hade Luleå/MSSK en ettmålsledning i mötet mot HV71 och i andra perioden sprang hemmalaget ifrån med ytterligare tre mål. Två av dessa gjordes av Petra Nieminen, som också stod för en assist när norrbottningarna till slut vann med 5-0.

{!A}

• Matchens stjärna: Petra Nieminen. 22-åringen visade vägen i mittakten med säsongens 25:e och 26:e mål. Totalt noterades finländskan för tre poäng.
  • Både Josefine Persson och Noora Tulus stod för 1+1. Bakåt höll Sara Grahn sin fjärde nolla för säsongen.
  • Norrbottningarna reste sig därmed efter två raka förluster. För HV71 var det andra raka nederlaget.

Målen

01:27 1-0 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (19) (42. Vainikka, Viivi 67. Peterson, Linn)

20:34 2-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (25) (11. Persson, Josefine 88. Savolainen, Ronja)

22:34 3-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (26) (24. Ryhner, Noemi)

28:41 4-0 (EQ) LHF 24. Ryhner, Noemi (4) (16. Nieminen, Petra)

46:00 5-0 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (11) (40. Tulus, Noora 88. Savolainen, Ronja)