Djurgården vann derbyt – och segrar för toppduon
Publicerad: 2021-01-09
Efter match
Tack vare två mål på 34 sekunder lyckades Djurgården vända underläge till seger i derbyt mot SDE. HV71 och Luleå/MSSK tog också tre poäng under lördagen.

Modo-HV71 1-3

HV71 tog en viktig seger i Övik i jakten på tredjeplatsen. Kennedy Marchment visade vägen med ett mål i boxplay i den första perioden. Med två mål såg Felizia Wikner-Zienkiewicz till att Jönköpingslaget hade 3-0 inför den tredje perioden. Modo reducerade, men kom inte närmare än 1-3.

12:23 0-1 (SH1) HV71 22. Marchment, Kennedy (21)

16:58 0-2 (EQ) HV71 29. Wikner-Zienkiewicz, Felizia (6)

32:57 0-3 (EQ) HV71 29. Wikner-Zienkiewicz, Felizia (7)

50:37 1-3 (PP1) MODO 23. Carlsson, Olivia (3)

SDE-Djurgården 1-2

SDE tog ledningen i derbyt redan efter fem minuter genom Hanna Pinter. Knappt 13 minuter in i matchen kvitterade gästerna och 34 sekunder efter 1-1 gjorde Sofie Lundin 2-1 till Djurgården. Därefter spikade målvakterna Lindsey Post och Lovisa Berndtsson igen, och därmed blev det en uddamålsseger i derbyt för Djurgården.

05:00 1-0 (EQ) SDE 26. Pinter, Hanna (2)

12:56 1-1 (PP1) DIF 16. Bujold, Sarah (11)

13:30 1-2 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (5)

Luleå/MSSK-Göteborg 6-0

Göteborg kom till Coop Norrbotten Arena med tre segrar på de fyra senaste matcherna, men tabelljumbon lyckades inte ta ännu en seger. Luleå/MSSK hade 2-0 efter halva matchen och under andra halvan av andra perioden gjorde hemmalaget fyra mål på knappt tre minuter, varav två i boxplay. Därefter blev det inga fler mål och segersiffrorna blev alltså 6-0.

08:33 1-0 (PP1) LHF 42. Vainikka, Viivi (13)

20:12 2-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (14)

32:42 3-0 (SH1) LHF 86. Cava, Michela (21)

32:53 4-0 (SH1) LHF 88. Savolainen, Ronja (6)

35:13 5-0 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (15)

35:41 6-0 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (15)