Sena avgöranden och jämna matcher när klassikerlagen vann
Publicerad: 2019-11-23
Efter match
Leksand tog emot SDE på lördagseftermiddagen och var i stort poängbehov från sin jumboplats. I slutet, när matchen stod och vägde som mest, lyckades Leksand få in två puckar och därmed bärga tre galet viktiga poäng i bottenstriden. Sent avgjordes också matchen mellan Brynäs och AIK, då Erika Grahm, placerade in matchvinnande 3-2 med fyra minuter kvar. Samtidigt vann Djurgården med 2-1 hemma mot Luleå/MSSK i toppmatchen och Linköping hemma mot MODO.

Leksand - SDE 3-1

Tabelljumbon från Dalarna siktade på en trepoängare för att ta sig över strecket och in på säker mark i tabellen. Man tog också ledningen i den första perioden genom Emma Woods, som sedermera kvitterades i SDE-PP efter att Lili Pinter gjort sitt första mål för säsongen. I matchens slutminuter kunde Leksand ändå avgöra och till slut vinna med 3-1 och ta tre ytterst viktiga poäng.

14:26 1-0 (EQ) LIF 67. Woods, Emma (2)
32:19 1-1 (PP1) SDE 24. Pinter, Lili (1)
58:40 2-1 (EQ) LIF 91. Boquist, Brooke (1)
59:15 3-1 (EQ) LIF 16. Armborg, Kajsa (3)

Brynäs - AIK 3-2

Tre snabba mål i matchinledningen satte AIK i förarsätet inför den andra perioden. Där kom dock Brynäs kvittering ganska omgående och i den tredje periodens slutskede var det rutinerade Erika Grahm som skulle bli tungan på vågen för sitt Gävlelag, när hon placerade in matchavgörande målet fram till 3-2.

03:18 0-1 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (8)
06:01 1-1 (EQ) BIF 13. Cava, Michela (12)
09:58 1-2 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (8)
21:02 2-2 (EQ) BIF 10. Krizova, Denisa (6)
56:21 3-2 (EQ) BIF 24. Grahm, Erika (5)

Djurgården - Luleå 2-1

Toppmatchen mellan storklubbarna blev precis så tight och spännande fansen på förhand hoppats. Efter ett mål i varje period stod till sist hemmalaget Djurgården som vinnare med 2-1, efter att Luleå ändå gjort ett försök att ta ut målvakten i jakt på kvittering, men inte lyckats.

09:57 1-0 (EQ) DIF 15. Blom, Lova (3)
35:26 2-0 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (6)
49:08 2-1 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (13)

Linköping - MODO 3-2

Linköping mot MODO. Sjuan mot åttan. Jämnt skulle det bli. Varsina powerplaymål i de inledande två perioderna, gav en nervkittlande sistatjuga. Ytterligare PP-mål från bortalaget satte LHC i en tuff sits - men efter Denise Altmanns andra mål i matchen direkt efter MODO:s ledningsmål, kunde Madelen Haug Hansen skicka in segerpucken med kvarten kvar. Skönt för Linköping med lite vind i seglen igen.

19:15 1-0 (PP1) LHC 9. Altmann, Denise (1)
22:06 1-1 (PP1) MODO 23. Carlsson, Olivia (2)
41:56 1-2 (PP1) MODO 22. Sarnovska, Agata (4)
42:16 2-2 (EQ) LHC 9. Altmann, Denise (2)
44:07 3-2 (EQ) LHC 21. Haug Hansen, Madelen (2)