Vainikka hjälte i första finalen
Publicerad: 2022-03-30
#LHFMSSKBIF
Brynäs fick en drömstart på den första finalen då de gjorde 1-0 efter drygt sex minuter. Luleå/MSSK studsade dock tillbaka och vann med 2-1 inför 1 782 personer i Coop Norrbotten Arena. Viivi Vainikka gjorde matchavgörande 2-1 i inledningen av den andra perioden.

{!A}

• Matchens stjärna: Viivi Vainikka, Luleå/MSSK. Finländskan var inblandad i båda hemmalagets mål. Hon assisterade till 1-1 och följde upp det med att sätta 2-1-pucken fyra minuter in i andra perioden.
  • Noora Tulus fortsätter att göra mål för sitt Luleå/MSSK. Hon kvitterade den första finalen med ett mål i boxplay. Med sina fem fullträffar är hon delad två i slutspelets skytteliga.
  • För Brynäs var det här första förlusten i slutspelet. Samtidigt har Luleå/MSSK vunnit samtliga fem hemmamatcher i slutspelet.