• Huvudsponsor

Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar

Inför slutspelet: Brynäs spår kvartsfinalen mot MODO

6 februari 2019 11:04
Slutspel 18/19

Med sju dagar kvar till slutspelet lät vi sjundeplacerade Brynäs IF och huvudtränaren Magnus Carlsson berätta om deras tankar inför stundande slutspel. Närmast väntar kvartsfinal mot tvåan MODO och Carlsson berättar varför gamla MODO-spelaren är deras viktigaste pusselbit.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? Den har varit tuff. Men det känns som att vi har gjort så mycket som vi kan ha gjort. Vi siktade på att bli bättre än förra året och det blev vi.

Det har varit en tuff säsong för er del, vad är det som inte riktigt klaffat? Skador. Hade vi haft fullt lag hela säsongen hade vi kommit betydligt högre. Det är det som har satt käppar i hjulet för oss, tyvärr. Många spelare har fått dragit ett enormt stort lass. Det funkar vissa matcher men man orkar inte det en hel säsong.

Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet och varför? Erika Grahm. Hon är alltid viktig både på och utanför isen. Det är inte många som har hennes hängivenhet till hockey, hennes driv och proffsighet. Hon är den viktigaste spelaren vi har.

Även Ivana Bilic. Hon klockar enormt många minuter och är viktig för oss både offensivt och defensivt. Hon spelar i alla spelformer och är otroligt skicklig. Sen också Ellen Jonsson och Sonja van der Bliek, våra målvakter måste storspela. De är väldigt viktiga.

Vad blir viktigt för att ni ska överlista Grahms gamla klubb MODO och ta er vidare? Det har varit jämna matcher mot dem den här säsongen. De har några duktiga spelare som vi måste se upp med. Speciellt Michaela Cava, hon är superduktig. Men om vi spelar som vi gjort mot dem och är noggranna i det vi gör där ute så kan det gå.