MODO: Statistik - så var säsongen 2018/19
Publicerad: 2019-07-02
De slutade tvåa i grundserien och i semifinalen tog det stopp mot Linköping. Igår summerade MODO’s Olivia Carlsson säsongen som var och idag hugger vi in på statistiken för ångermanlänningarna 2018/19.

Trots en intensiv jakt av Linköping mot slutet var det till slut MODO som knep andraplatsen igrundserien säsongen 2018/19. Med 79 poäng hade de fyra poäng till godo på LHC men 14 poäng upp till grundseriesegrarna, och senare även SM-vinnarna, Luleå/MSSK.

De hade 23 fullpoängare under säsongen och MODO var även laget som segrade flest gånger efter avgörande straffläggning under den föregående säsongen med tre sådana vinster.

Kampen om andraplatsen bakom giganterna Luleå/MSSK skulle bli en tight sådan in i det sista och faktum är att MODO och LHC till slut hamnade på lika många gjorda mål, 137 för att vara exakt. Ångermanlänningarnas plus och minus-statistik blev dock sämre än tredjeplacerade Linköping då MODO släppte in 88 mål kontra LHC’s 77.

Cava segrade internt Michaela Cava stod för flest mål i MODO med sina 27 fullträffar. Hon fick endast se sig besegrad av en annan spelare i ligan gällande den bedriften då Luleå/MSSK, och tidigare MODO-spelaren, Emma Nordin vann skytteligan med 31 mål säsongen 2018/19. Kaitlyn Tougas stod för 20 mål vilket gav henne en sjätteplats i den totala skytteligan. De två MODOiterna vann även den interna assistligan som toppades av Cava med 37 målgivande passningar följt av Tougas 30.

Utvisningsligan toppades dock av två andra spelare då Paula Bergström toppade överlägset med 45 utvisade minuter kontra Olivia Carlssons 36.

Längst ner på isen hittade man MODO’s Klara Peslarova som även går att hitta näst högst på listan över bäst räddningsprocent säsongen 2018/19. Listan toppas av SM-vinnarnas Sara Grahn, på 93,19%, men därefter kommer Peslarova på 92,54%.

Ångermanlänningarna har dock gjort bokslut av säsongen som varit och blickar nu fram mot 2019/20. Spana in SDHL.se under veckan för en inblick i kommande säsongs lagbygge av Björn Edlund, tränaren som dessutom förlängt kontraktet med klubben inför kommande säsong.