Trendbrott för Djurgården och AIK
Publicerad: 2020-01-19
Djurgården och AIK bröt negativa trender och tog äntligen trepoängare igen efter att ha slagit tillbaka Göteborg respektive MODO. Samtidigt ökade Luleå sin vinstsvit till nio raka segrar.

Luleå - SDE 3-0

Formstarka Luleå fortsätter att vinna matcher. Laget, som är tvåa i tabellen, tog nionde raka segern efter att ha slagit tillbaka SDE med 3-0. Samtliga tre mål gjordes inom loppet av fyra minuter i mittperioden, och Sara Grahn i hemmakassen höll nollan efter att ha motat 13 skott.

32:07 1-0 (PP2) LHF 29. Nordin, Emma (10)
32:46 2-0 (PP1) LHF 33. Karvinen, Michelle (14)
36:06 3-0 (EQ) LHF 44. Jensen, Nicoline (11)

Djurgården - Göteborg 3-2

Djurgården har brottats med formen efter nyår men fick till ett trendbrott när det blev en 3-2-seger mot Göteborg. Det satt dock långt inne. Det stod 2-2 efter första perioden, sedan dröjde det tills slutskedet innan DIF kunde avgöra. Sara Bujold sköt 3-2 med bara 74 sekunder kvar att spela.

03:21 0-1 (EQ) GÖT 17. Lippiatt Durnell, Louisa (6)
06:35 1-1 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (8)
16:02 1-2 (EQ) GÖT 26. Johansson, Emma (10)
17:09 2-2 (EQ) DIF 37. Holmgren, Josefine (2)
58:46 3-2 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (9)

MODO - AIK 1-4

MODO missade chansen att sätta press på Linköping ovanför strecket när det blev en 1-4-förlust mot AIK. AIK hade en storspelande målvakt i Sabina Eriksson som motade 33 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 97,1 %. AIK, som tog första trepoängaren på över en månad, gick i och med segern upp på femteplatsen i tabellen.

13:01 0-1 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (11)
35:17 0-2 (EQ) AIK 20. Eriksson, Emma (3)
40:18 0-3 (EQ) AIK 15. Holmberg, Matilda (1)
45:19 0-4 (PP1) AIK 8. Udén Johansson, Erica (8)
53:35 1-4 (EQ) MODO 23. Carlsson, Olivia (5)