• Huvudsponsor

Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Idag 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Söndag Sön 22 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep

Säsongssummering med Matilda Rantanen

12 augusti 2019 10:39
Försäsong

Varje lag kommer att ha en varsin vecka på våra kanaler så i 10 veckor kommer ni få ta del av läget i laget, sammanfattning av föregående säsong och följa med bakom kulisserna med en spelare i varje lag. Nästa lag ut är Göteborg HC och Matilda Rantanen.


Hur skulle du sammanfatta säsongen 2018/19 med tre ord?
– Tuff, lärorik och utmanande

Med lite perspektiv, hur skulle du beskriva er gångna säsong?
– Det var en tuff säsong både mentalt och sportsligt. Det är allmänt känt i sportvärlden att andra säsongen ofta är svår och på många sätt avgörande. Vi tog ju inte så många poäng och målskillnaden dubblades från första säsongen i SDHL, trots det höll vi ihop gruppen och fortsatte kriga varje match. Det tycker jag visar en stark moral och glöd, det finns en vilja i laget att gå framåt. Vi vill utvecklas och bli bättre för varje år som går och jag tycker att vi visade att vi är i SDHL för att stanna.

– I början av säsongen hade vi helt klart uppförsbacke och tog inte alls många poäng, men efter halva säsongen tycker jag att det vände. Det fanns många matcher där vi verkligen var med och tävlade och som kunde slutat hur som helst. Men det fattades lite spets förra året, det tror jag vi kommer få fram i år!

Vad var lagets största framgång under säsongen?
– Största framgången var att vi höll oss kvar i SDHL samt segern mot Leksand borta runt juluppehållet.

Tuffaste motgången?
– Tuffaste motgången var nog i början av säsongen. Då är det ett nytt lag som ska kriga tillsammans, med mycket förhoppningar och förväntningar. Så när starten blev som den blev var det tufft för oss alla mentalt.

Vad skulle du säga är den största lärdomen du tar med dig från säsongen som varit?
– Min största lärdom är nog hur viktigt det är med lagsammanhållning, vi har ett fantastiskt gäng som inte ger upp och vi hjälper varandra i alla lägen. Det är verkligen nyckeln till framgång. För egen del rent hockeymässigt har jag lärt mig nya sätt att få mer tid med pucken i egen zon och att våga tro på min egen förmåga. Jag är grymt taggad på en ny säsong, det ska bli så himla roligt!

Snabba frågor

Tuffaste förlusten?
– Premiären mot Linköping

Skönaste vinsten?
– Leksand borta

När skrattade du högst?
– Skrattade högst när Frida Axell skulle ta sig in i bussen med hockeyutrustning i Örnsköldsvik inför transport från MODO-hallen till Fjällräven center.

Vilken lagkompis överraskade mest på isen?
– Lagkompis som framstod på isen är Hanna Thuvik

Din största highlight?
– Min största highlight är svårt att säga, kanske när jag kom tillbaka efter första hjärnskakningen och äntligen fick spela match igen!