Toppmöte i Örnsköldsvik och 08-derby på Hovet
Publicerad: 2018-03-01
Matchguide
SDHL fortsätter med två nya matcher på torsdagskvällen. I Örnsköldsvik tar MODO emot Luleå och på Hovet i Stockholm väntar derby mellan Djurgården och AIK.

Dagens matcher
19:00 MODO Hockey - Luleå HF
19:30 Djurgårdens IF - AIK

I Örnsköldsvik blir det ett toppmöte när trean MODO gästas av serieledarna Luleå. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och bägge gångerna har matchen slutat oavgjort efter full tid. Därefter har lagen varsin vinst efter förlängning och straffar.

– Att inleda igen mot våra ärkerivaler i norr känns riktigt inspirerande där de senaste mötena var jämna men där Luleå tar avslut från fler lägen och bättre lägen än vad vi gör. Vi kan lära oss från dem att lasta mer puckar mot mål även om vi verkligen tog tillvara på lägena vi skapade senast, säger MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till klubbens hemsida.

MODO Hockey har fått tillbaka de fem svenska OS-spelarna. Backen Sidney Morin som tog OS-guld med USA ansluter till laget inför slutspelet.

I Luleå har serieledarna fått förstärkning av Jennifer Wakefield och Meaghan Mikkelson som bägge gör sin första match mot MODO Hockey. I övrigt har laget fått tillbaka sina OS-spelare och tränat ihop under veckan innan kvällens återstart i SDHL.

Luleå avslutade före uppehållet med att besegra Göteborg med 4-3 och har, med två matcher färre spelade, tre poäng till godo på tvåan Linköping.

Stockholmsderby mellan Djurgården och AIK har vi fått se tre gånger tidigare under säsongen. Samtliga gånger är det Djurgården som gått segrande ur prestigemötet, en gång efter förlängning.

Djurgården som ligger fyra i tabellen har förstärkt truppen under uppehållet och tagit in tre nya spelare. Djurgården har MODO ovanför i tabellen och det finns en teoretisk chans att kunna gå upp på den placeringen trots att det skiljer tolv poäng med fem matcher kvar att spela.

AIK slåss nere i bottenskiktet av tabellen tillsammans med Brynäs om vilket lag som tar den åttonde respektive sjunde och sista platserna till slutspelet. AIK ligger just nu på sjundeplatsen på lika många poäng som Brynäs.

Du kan se alla matcher från SDHL live på webben. Följ matcherna via Svenskhockey.TV.

Kommunikatör Adam Göransson