Peslarova, Tougas bakom Modos straffseger mot Linköping
Publicerad: 2021-12-27
#MODOLHC
Hemmaplan fortsätter att vara viktigt när Modo och Linköping möts. Men det såg länge ut som att gästerna från Östergötland skulle åka hem med segern i bagaget. Daniela Pejsova kvitterade dock med drygt fem minuter kvar och Modo drog sedan det längsta strået i straffläggningen; 2-1. Detta var femte matchen i följd lagen emellan där hemmalaget stod som segrare.

{!A}

• Matchens stjärna: Kaitlyn Tougas låg bakom Modos kvittering i den tredje perioden och sköt sedan själv det matchvinnande målet i straffläggningen. Tougas nätade för andra matchen i följd och har nu gjort 22 poäng den här säsongen, elva av vilka är mål.
  • I nämnda straffläggning var hemmalagets målvakt Klara Peslarova felfri. Hon stoppade dessutom 30 av 31 skott under matchen.
  • Linköpings Olivia Zafuto gjorde poäng för fjärde matchen i följd. Kvällens mål gör att hon nu har gjort ett mål och fyra assist på dessa matcher. Totalt under säsongen har amerikanskan gjort 16 poäng, av vilka åtta är mål..