Toppduon segrade på hemmaplan
Publicerad: 2021-02-21
Efter match
Djurgården tog femte raka segern när Leksand besegrades och därmed säkrade Djurgården fjärdeplatsen. Även i dagens andra match blev det hemmaseger när HV71 vann med 5-2 mot AIK.

Djurgården-Leksand 6-1

Leksand höll jämna steg med Djurgården i två perioder. Då var ställningen 1-0, men i tredje perioden gick Djurgården ifrån. Hemmalaget gjorde hela fem mål i slutperioden och vann till slut med 6-1.

I och med segern säkrade Djurgården fjärdeplatsen. De är fem poäng före Linköping inför den sista omgången.

20:49 1-0 (EQ) DIF 63. Jakobsen, Josefine (15)

40:20 2-0 (EQ) DIF 16. Bujold, Sarah (13)

44:08 3-0 (EQ) DIF 98. Linder, Felicia (3)

47:21 4-0 (EQ) DIF 9. Cook, Abby (1)

50:56 5-0 (PP1) DIF 23. Fischer, Mathea (2)

51:16 5-1 (EQ) LIF 93. Forster, Sarah (2)

54:29 6-1 (PP1) DIF 29. Lindberg, Maria (5)

HV71-AIK 5-2

Nio sekunder. Så lång tid tog det innan HV71 hade tagit ledningen mot AIK. De behöll greppet hela matchen och vann till slut med 5-2. Som så många gånger tidigare den här säsongen var det Kennedy Marchment som visade vägen. Stjärnan gjorde hattrick och assisterade dessutom till de två andra målen.

En omgång återstår av SDHL och det är klart att HV71 blir trea och AIK slutar åtta.

00:09 1-0 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (26)

18:36 2-0 (PP1) HV71 17. Stone, Danielle (19)

29:52 2-1 (EQ) AIK 26. Pribylova, Vendula (5)

33:23 3-1 (SH1) HV71 22. Marchment, Kennedy (27)

55:05 4-1 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (15)

58:57 4-2 (EQ) AIK 96. Husak Asp, Denise (2)

59:08 5-2 (EQ) ENG HV71 67. Löwenhielm, Michelle (16)