MODO går för femte segern mot Leksand
Publicerad: 2018-03-14
Kvartsfinal 1
Efter 36 omgångar är det dags för SM-slutspel och de första kvartsfinalerna. I Tegera Arena möts på onsdagskvällen Leksand och MODO.

Formkoll

Leksand förlorade den sista grundseriematchen mot Brynäs med 4-1 efter att i den näst sista matchen besegrat samma lag med samma siffror.

MODO avslutade SDHL med att ta två segrar i Stockholm mot AIK och SDE.

{!C} {!B}

Inbördes möten

Leksand och MODO har under säsongen mötts i fyra jämna möten där MODO gått segrande ur samtliga av dessa.

Lagen möttes så sent som den 4 mars i Tegera Arena där det krävdes förlängning för att få ett avgörande.

– Vi har förlorat alla seriematcher mot MODO denna säsong, men i alla matcher utom en har spelet varit jämnt. MODO är ett väldigt bra lag, de har gjort en bra säsong och har dessutom fått in en del spets i laget, men det är absolut ingen omöjlig uppgift att slå ut dem, säger Leksands tränare Alexander Bröms till klubbens hemsida.

– Jag tror att de kommer vara revanschsugna. Leksand kommer gå in och göra allt för att vinna, likväl som vi kommer att gå in och göra allt för att vinna. Däremot tror jag inte att det kommer vara så stor skillnad på deras spel så. Men det ska bli intressant och vi känner oss väl förberedda, säger MODO Hockeys tränare Björn Edlund till klubbens hemsida.

Läget i lagen

I hemmalaget saknas två spelare på grund av skador, Ilze Bicevska och Emelie Berlin. Däremot har Ida Nikula tränat på is och kan vara aktuell för onsdagens kvartsfinal.

MODO Hockey har till kvartsfinalen fått tillbaka OS-backen Sidney Morin som inte varit med laget sedan början av december.

Så ser du matchen

MittMedia och Hockeypuls sänder kvartsfinalserien mellan MODO-Leksand. Matchen sänds även via Svenskhockey.TV.

Läs mer: Hockeypuls och MittMedia sänder SDHL-slutspelet

Kommunikatör Adam Göransson