Full omgång i SDHL
Publicerad: 2020-10-24
Matchguider
För första gången sedan den 19 september har det blivit dags för full SDHL-omgång under en och samma dag. Vi bjuds bland annat på ett toppmöte i Linköping och en viktig streckmatch mellan AIK och Leksand.

Linköping HC-Luleå/MSSK

Saab Arena 12:00 (Sportkanalen)

Linköping förlorade mot HV71 den 30 september. Därefter har LHC spelat fem raka bortamatcher – och vunnit samtliga fem. Därmed är östgötarna uppe på 25 poäng, lika många som tvåan Luleå/MSSK. Då ska man komma ihåg att norrbottningarna har en match mindre spelad. Luleå/MSSK lär vara revanschsuget efter att ha förlorat senaste matchen mot HV71.

Brynäs IF-SDE HF

Monitor ERP Arena 15:00 (C More Play)

Brynäs toppar SDHL inför dagens omgång. Gävlelaget spelade så sent som i går mot AIK och då blev det 8-1, vilket var lagets tredje raka vinst. Lika bra form har inte gästande SDE. Tabellsjuan har tre raka förluster, och samtliga har kommit på hemmaplan. Kan det vända nu när de spelar på bortais?

Djurgårdens IF-Modo Hockey

Stora Mossen 17:00 (C More Play)

Djurgården har en chans att göra ett litet ryck från Modo, eller vänder man på det har Övikslaget chansen att närma sig fjärdeplatsen. Djurgården är just nu fyra med 20 poäng, två placeringar, och fem poäng, före Modo. Senast lagen möttes vann Djurgården med 2-1.

Göteborg HC-HV71

Angered Arena 17:00 (C More Play)

Göteborg har spelat elva matcher den här säsongen och de har ännu inte lyckats vinna någon. Nu väntar tufft motstånd då femman HV71 gästar. Jönköpingslaget kommer till Göteborg med bra självförtroende efter att ha besegrat Luleå/MSSK i förra omgången.

Leksands IF-AIK

Tegera Arena 18:45 (C More Play)

En viktig match i kampen kring strecket. Just nu är det fördel AIK i jakten på slutspel. De har tio poäng och är därmed åtta, tre poäng före nian Leksand. Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen och då vann Leksand med 3-2.

Johannes Hägglund