Segrarna kopplade greppet i första perioden
Publicerad: 2020-12-05
Efter match
Luleå/MSSK, AIK, Modo och Brynäs – där har ni lördagens vinnare. Gemensamt för samtliga segrare var att de hade ledningen efter den första perioden.

Luleå/MSSK-Djurgården 5-2

Av lagen som vann under lördagen var Luleå/MSSK det lag som hade den minsta ledningen efter den första perioden – 1-0. Norrbottningarna avgjorde i stället matchen i den andra perioden där de gjorde tre raka mål och gick ifrån till 4-1.

Luleå/MSSK behåller serieledningen tack vare 5-2-segern mot Djurgården. De är en poäng före Brynäs.

13:29 1-0 (EQ) LHF 42. Vainikka, Viivi (9)

24:53 1-1 (PP2) DIF 16. Bujold, Sarah (7)

30:00 2-1 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (4)

38:08 3-1 (PP1) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (6)

39:22 4-1 (EQ) LHF 42. Vainikka, Viivi (10)

45:16 4-2 (PP1) DIF 18. Östensson, Alice (2)

59:57 5-2 (EQ) ENG LHF 44. Jensen, Nicoline (4)

AIK-Leksand 4-2

Sabina Küller var AIK:s stora matchvinnare mot Leksand. Hon gjorde 1-0 och 2-0 i den första perioden. Därefter var AIK hela tiden i förarstätet, men Leksand reducerade till 2-3 med 2.33 kvar av tredje perioden. Men i stället för en kvittering gjorde Küller sitt tredje mål för kvällen och fastställde resultatet till 4-2.

05:04 1-0 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (2)

17:40 2-0 (PP1) AIK 12. Küller, Sabina (3)

41:23 2-1 (EQ) LIF 93. Forster, Sarah (1)

45:19 3-1 (EQ) AIK 23. Nordberg Tenglin, Louise (3)

57:27 3-2 (EQ) LIF 88. Albinsson, Ella (4)

59:06 4-2 (EQ) ENG AIK 12. Küller, Sabina (4)

SDE-Brynäs 2-8

Brynäs behövde 3.25 på sig för att ta ledningen. När första perioden var över hade Brynäs ledningen med 4-0 och slutresultatet skrevs till 8-2.

Gästerna hade tre stycken tvåmålsskyttar – Josefin Bouveng, Lara Stalder samt Katerina Mrazova. De två sistnämnda passerade därmed 20-målsgränsen den här säsongen.

03:25 0-1 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (13)

06:47 0-2 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (16)

10:47 0-3 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (20)

19:02 0-4 (EQ) BIF 4. Lindstedt, Rosa (3)

25:15 1-4 (EQ) SDE 17. Apperson, Kelty (4)

26:36 1-5 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (21)

31:31 2-5 (PP1) SDE 10. Zwarthoed, Julie (4)

47:20 2-6 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (19)

56:28 2-7 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (14)

59:55 2-8 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (20)

Modo-Linköping 4-3

Starten på matchen blev avgörande. Maja Grundström gjorde 1-0 efter 1.40. Drygt sex minuter senare hade hemmalaget gått ifrån till 4-0. Linköping gav dock inte upp utan reducerade gång på gång, men gästerna kom inte närmare än 4-3.

Modo är nu sex poäng bakom LHC i tabellen, dock har Övikslaget en match mer spelad.

01:40 1-0 (PP1) MODO 25. Grundström, Maja (4)

03:51 2-0 (EQ) MODO 13. Ahlm, Amanda (6)

06:27 3-0 (EQ) MODO 6. Bergström, Paula (1)

07:44 4-0 (EQ) MODO 5. Pejsova, Daniela (6)

08:52 4-1 (EQ) LHC 9. Wakefield, Jennifer (8)

33:42 4-2 (EQ) LHC 16. Brunvold, Marthe (2)

45:54 4-3 (EQ) LHC 24. Bullock, Carly (8)