Grahn hundraprocentig när Luleå tog revansch
Publicerad: 2021-10-25
#MODOLHF/MSSK
22 räddade skott och en hållen nolla från Luleå/MSSK:s målvakt Sara Grahn innebar att två finländska fullträffar framåt gav en seger med 2-0. Därmed tog norrbottningarna revansch på MoDo i måndagens enda match i SDHL.

{!A}

• För andra gången den här säsongen höll målvakten Sara Grahn nollan för Luleå/MSSK. Denna gång räddade hon samtliga 22 skott som sköts mot hennes målbur.
  • Förra gången lagen möttes i SDHL var det MoDo som på bortais kammade hem segern via 3-2 efter förlängning. Den här gången var det Luleå som tog revansch och gjorde ett litet ryck ifrån just MoDo i tabellens toppskikt.
  • Luleås båda mål gjordes av finländska spelare. Noora Tulus satte matchens första mål i ett numerärt underläge (!) i den första perioden. Viivi Vainikka gjorde det andra i början av den tredje perioden. Tulus har nu gjort imponerande sju mål på nio matcher den här säsongen.