Hakalas dubbel sänkte SDE
Publicerad: 2021-10-23
#HV71SDE
Matchen mellan HV71 och SDE stod och vägde i den tredje perioden. Ställningen var oavgjord när Sanni Hakala klev in i handlingen och satte två mål som gav hemmalaget HV71 segern med 4-2, lagets femte seger på de sex senaste matcherna.

{!A}

• Sanni Hakala klev fram när det behövdes som mest för sitt HV71. Hennes två mål i den tredje perioden blev matchavgörande och innebär att hon nu gjort tre mål på sina tre senaste matcher.
  • En annan offensiv nyckelfigur i HV71 var Sarah Bujold som spelade fram till två mål och satte ett själv. Hon är nu den enda spelaren i poängligans topp 10 som inte tillhör Luleå eller Brynäs.
  • Offensiven i all ära, men även bakåt hade HV71 ett ess i form av målvakten Alba Gonzalo som räddade 31 skott och landade på 93,94 i räddningsprocent.