Skyttedrottningens hattrick bakom mäktig Brynäsvändning
Publicerad: 2019-12-04
Efter match
Leksand var inne i ett stim - likaså Brynäs. På onsdagskvällen ställdes lagen mot varandra och det var jämnt, tills dalkullorna lade i en högre växel och med tre mål på lika många minuter drog ifrån till 5-2. Men Brynäs tog ikapp och Stalders tredje mål med minuten kvar betydde förlängning och sedermera straffar - där Brynäs till slut också kunde ta bonuspoänget.

Leksand - Brynäs 5-6 e. str.

Ett formtoppat Leksand gästades av ett Brynäs, som i senaste omgången satte serieledande HV71 rejält på plats. Hemmaspelaren Elin Lundberg inledde målskyttet med säsongens första mål, tätt följt av Hanna Skölds nionde. Lara Stalders 27:e (!) mål reducerade för Brynäs innan den första perioden var över. Samma Stalder kvitterade med sekunder kvar av den andra perioden och likadant i den tredje efter att Leksand dragit ifrån till 5-2. Det blev sedermera straffläggning och där var Brynäs Michaela Cava kallast och kunde avgöra för Brynäs.

05:52 1-0 (EQ) LIF 3. Lundberg, Elin (1)
09:59 2-0 (PP1) LIF 13. Sköld, Hanna (9)
16:48 2-1 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (27)
39:55 2-2 (PP1) BIF 15. Stalder, Lara (28)
41:12 3-2 (EQ) LIF 13. Sköld, Hanna (10)
44:11 4-2 (EQ) LIF 36. Furulund, Andrine (3)
44:35 5-2 (EQ) LIF 16. Armborg, Kajsa (5)
55:13 5-3 (EQ) BIF 7. Olofsson, Johanna (2)
57:49 5-4 (PP1) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (5)
59:29 5-5 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (29)