Toppmöte – och fyra lag som jagar andra segern
Publicerad: 2020-09-20
Matchguider
Den här fullmatade SDHL-helgen fortsätter med tre högintressanta matcher i dag. Vi bjuds bland annat på toppmötet mellan Luleå/MSSK och Linköping. Övriga fyra lag som spelar i dag – SDE, Leksand, Modo och Djurgården – jagar alla säsongens andra seger.

Luleå/MSSK-Linköping

Coop Norrbotten 14:00 (C More Play)

Luleå/MSSK och Linköping har båda inlett säsongen med tre segrar, men i dag kommer en av dessa sviter att brytas. Frågan är vilken? Förra säsongen vann Luleå tre av fyra möten mot Linköping. Fyra spelare i ligan har gjort sex poäng så här långt och två av dem spelar i Luleå/MSSK – Michela Cava (2+4) samt Jenni Hiirikoski (2+4).

SDE-Leksand

Enebybergs Ishall 14:40 (C More Play)

SDE har varit ritkigt bra defensivt så här långt. De har endast släppt in tre mål hittills. Det enda laget som har släppt in färre är serieledande Luleå/MSSK (ett mål). Det har dock inte räckt till fler än tre poäng för SDE så här långt. Lika många poäng som Leksand har, tack vare segern mot AIK i går.

Modo-Djurgården

Fjällräven Center 16:00 (C More Play)

Modo inledde säsongen med en seger mot Göteborg, men därefter har Övikslaget åkt på två raka förluster. Även dagens motståndare Djurgården står på tre poäng efter tre omgångar. De besegrade AIK i derbyt, men lyckades inte följa upp det med en vinst mot Luleå/MSSK i går.

Johannes Hägglund