Månadens spelare februari/mars: Sydney Brodt, Linköping
Publicerad: 2022-03-18
Månadens spelare
Sydney Brodt är Månadens spelare i februari/mars. Linköpingsstjärnan fick juryns röster och tilldelas nu Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som hon skänker till Tre Kronors Hockeyskola för tjejer i Linköping.

Varje månad hela säsongen kommer Månadens spelare i SDHL att utses i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Vinnaren i februari/mars är Sydney Brodt, Linköping.

För första gången den här säsongen är det en annan spelare än Lara Stalder som får utmärkelsen Månadens spelare. Sydey Brodt tilldelas priset efter att ha gjort mer än ett mål per match i februari/mars. Hon gjorde sju mål på sex matcher, och dessutom noterades hon för fem assist. Brodt var direkt inblandad i 55 procent av Linköpings mål på de sex avslutande matcherna av grundserien.

Brodt tilldelas Hejapriset av huvudsponsorn Svenska Spel. Vinstpengarna, 10 000 kronor, ska gå till ett projekt som stärker svensk ishockey. Brodt har valt att skänka pengarna till Tre Kronors Hockeyskola för flickor i Linköping, som man kan läsa mer om här.

– Jag är väldigt glad över den här utmärkelsen och det känns jättebra att donera prispengarna till nästa generations spelare. Jag vill bidra till att ge dem ännu bättre förutsättningar att utvecklas och lära sig att älska sporten som betyder så mycket för mig, säger Sydney Brodt.

Vi säger grattis till Sydney Brodt för priset "Månadens spelare" i februari/mars.

Så röstade juryn

Sydney Brodt, Linköping, 22 p

Lara Stalder, Brynäs, 20 p

Ellen Jonsson , Brynäs, 14 p

Michelle Löwenhielm, SDE, 11 p

Jaycee Magwood, MoDo, 9 p

Vinnaren röstas fram av en jury som poängsätter de fem kandidaterna med 1-5, där 5 är bäst, dvs en siffra per kandidat. Kandidaten med den sammanlagt högsta röstsiffran vinner.

Juryn består av: Gizela Ahlgren Bloom (SDHL), Mats Einarsson (Svenska Spel), Chris Härenstam (SVT), Pernilla Winberg (C More) samt Uffe Lundberg (förbundskapten).

Tidigare vinnare

September/oktober: Lara Stalder, Brynäs.

November: Lara Stalder, Brynäs.

December: Lara Stalder, Brynäs.

Januari: Lara Stalder, Brynäs.

Mer om Månadens spelare hittar du här.

Johannes Hägglund