Fyra vinster mot Djurgården för Luleå denna säsong – kommer femte ikväll?
Publicerad: 2018-03-21
Semifinal 1
Luleå och Djurgården gick komfortabelt vidare från sina respektive kvartsfinaler med 2-0 i matcher. Nu ställs lagen mot varandra i semifinal.

Kvartsfinalerna

Efter grundserien fick vi se en repris på fjolårets final redan i kvartsfinal när Djurgården ställdes mot HV71. Det blev en ganska komfortabel matchserie för Djurgården som gick vidare till semifinal efter 2-0 i matcher.

Luleå vann grundserien i SDHL och ställdes mot Brynäs i kvartsfinalen. 8-1 i den första matchen på bortaplan följdes upp av 6-0 hemma i den andra matchen och tog laget till semifinal.

Inbördes möten

Lagen möttes två gånger under hösten och två gånger efter juluppehållet. Samtliga matcher vanns av Luleå med resultaten 4-3, 3-2, 3-0 och 3-1.

– Det kommer krävas topprestation av alla spelare och det gäller att vi är redo att spela i 60 minuter. Luleå är ett starkt lag med många skickliga spelare som vi måste ligga nära. Ger man dem yta och tid blir de riktigt farliga, säger Djurgårdens målvakt Lovisa Berndtsson till klubbens hemsida.

– Det är alltid tighta och tuffa matcher, bra hockey för publiken. Nu spetsas det till lite mer när det är en playoff-match också, så det blir lite mer känslor som kommer att byggas in. Vi ska hålla oss till vårt sätt att spela hockey och göra det "by the book", sätta press på motståndarna och låta dem svettas, säger Luleås tränare Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Läget i lagen

Inga uppgifter finns om eventuella sjukdomar eller skador.

Så ser du matchen

MittMedia och Hockeypuls sänder bägge semifinalserierna. Matchen sänds även via Svenskhockey.TV.

Läs mer: Hockeypuls och MittMedia sänder SDHL-slutspelet

Länk till sändningen: Se SDHL-semifinalen mellan Djurgårdens IF – Luleå HF här

Kommunikatör Adam Göransson