• Huvudsponsor

Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Måndag Mån 14 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep

HV71: Anna Borgqvist

21 augusti 2019 10:06
Nyförvärv

Under kommande dagar kommer vi att höra av ett nyförvärv i respektive lag. Näst på tur är hon den rutinerade Anna Borqqvist som lämnade Leksand efter en säsong och kommer spela i jönköpinglaget HV71 kommande säsong.


Ny säsong och nytt lag! Vad lockade dig till klubbytet?
– Först och främst satsningen som görs här i HV, jag fick upplevelsen direkt att dom gick in för det med damlaget och de vill nå maxprestationer och resultat. Sen speglar det mig personligen väldigt bra då jag har familjen i Växjö och brorsan i Göteborg så det är nära.

Hur har dina första intryck av din nya klubb varit?
– Proffsigt, när jag kom hit så fick jag en bra bild, var sak har sin plats och det är snyggt och rent. Allting fungerar och de högsta cheferna var nere och presenterade sig när vi hade vårt första lagmöte, ett proffsigt intryck helt enkelt.

Vad hoppas du att klubbytet ska tillföra för dig personligen?
– Inspiration till att vinna, jag saknar ett SM guld och jag har kommit hit för att vinna. Vi har ett bra lag här nu och allt hänger inte på en kedja utan vi har ett helt lag som kan göra det tillsammans.

Och vad vill du bidra med i ditt nya lag?
– Jag sitter på en del rutin, jag har spelat både klubb och landslagsspel en längre tid och kan nog bidra med ett lugn när det är stressigt.

Vad har ni för förväntningar på nästa säsong för ert lag?
– Jag tror verkligen att vi kommer vara med i toppstriden, ser man till pappret så har vi ett fantastiskt bra lag. Sen gäller det såklart att få ihop alla bitar och vi är många nya som ska lära känna varandra, så det kommer nog inte vara enkelt direkt men tillslut kommer det bli riktigt bra tror jag.

Snabba frågor

Vem är din nya klubbs clown i omklädningsrummet?
– Oj, den är svår. Men kanske Jessica Healey, hon är charmig, blandar lite svenska och engelska, jag tror hon får många att skratta.

Vem är starkast i hockeyfysen?
– Måste vara Sanni Hakala, hon ser stark ut.

Vem har bästa sommarbrännan?
– Anna Kjellbin tror jag ligger bra till där..

Vem längtar mest efter säsongsstart?
– Jag tror alla är förväntansfulla, men kanske de spelarna som redan varit här ett tag. De har haft ett bra lag förut, men de kanske har fått en extra skjuts nu.