Luleå/MSSK exploderade i tredje - vände mot AIK
Publicerad: 2022-01-15
#AIKLHFMSSK
AIK såg ut att vara på väg mot ett trendbrott när de hade 2-0 mot Luleå/MSSK, men med mindre än tio minuter kvar exploderade gästerna. Norrbottningarna både reducerade och kvitterade inom loppet av 93 sekunder och i slutminuterna fullbordade Ronja Savolainen vändningen i powerplay. Luleå/MSSK vann därmed med 3-2.

{!A}

• Matchens stjärna: Jenni Hiirikoski, Luleå/MSSK. Finländskan assisterade till samtliga fullträffar. Framspelningen till reduceringsmålet innebar dessutom att hon blev den första backen att nå 30 assists den här säsongen.
  • Gästerna vände på steken inom loppet av sju minuter och 38 sekunder. Reduceringen stod Petra Nieminen för och därmed blev hon den andra spelaren att nå 20 gjorda mål i grundserien.
  • Saana Valkama gick 1+1, men hennes AIK tappade och förlorade för fjärde matchen i följd.

Målen

02:16 1-0 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (15) (12. Küller, Sabina 28. Valkama, Saana)

38:54 2-0 (EQ) AIK 28. Valkama, Saana (6)

51:04 2-1 (EQ) LHF 16. Nieminen, Petra (20) (6. Hiirikoski, Jenni 42. Vainikka, Viivi)

52:37 2-2 (EQ) LHF 67. Peterson, Linn (1) (6. Hiirikoski, Jenni 71. Kjellbin, Anna)

58:41 2-3 (PP1) LHF 88. Savolainen, Ronja (6) (6. Hiirikoski, Jenni 40. Tulus, Noora)