• Huvudsponsor

Final 1: Luleå/MSSK vs. Linköping HC - Linköping nollade regerande mästarna i första finalmötet

13 mars 2019 23:29
Slutspel 18/19

Ikväll var det nedsläpp i den första finalen mellan de regerande mästarna Luleå/MSSK och silvermedaljörerna Linköping. Favorittippade hemmalaget var sig däremot inte lika och istället var det gästande Linköping som ägde Coop Norrbotten Arenas is.


Efter ca en och en halv veckas uppehåll från matcher var det ikväll dags att släpppa pucken i vad som är slutmålet på säsongen och slutspelet, nämligen finalserien.

Tidigare i veckan kunde vi konstatera att alla sagt och varit inne på samma saker, det kommer bli en tajt finalserie mellan Luleå/MSSK och Linköping. Däremot om vi blickar tillbaka till kvällens match var det gästande Linköping som imponerade med ett självförtrende som lös med sin frånvaro hos Luleå/MSSK.

Linköping kunde gå till pausvila med 0-1 ledning efter första perioden som de ägde större delen av, och inte skulle det bli någon större skillnad i den andra eller tredje perioden. Det var ett Luleå/MSSK som inte kom upp i den nivå de brukar och ett Linköping som visade på en stark tro på varandra och sitt spel.

Matchen slutade med en vad man kan säga komfortabel vinst till Linköping med 0-3. Nästa match väntar på lördag med start klockan 14.15 i Stångebro Ishall, Linköping. Kan man inte vara på plats kan matchen ses på SVT.

Här kan ni presskonferensen med tränarna och här kan ni se matchen igen.