Luleå/MSSK säkrade seriesegern – och två hemmavinster
Publicerad: 2021-01-30
Efter match
Luleå/MSSK vann mot AIK och det var norrbottningarnas 19:e raka vinst, och den säkrade seriesegern. I dagens övriga två matcher blev det hemmavinster för Brynäs och Leksand.

AIK-Luleå MSSK 1-5

Luleå/MSSK ångar på i SDHL. Norrbottningarnarna tog 19:e raka segern när AIK besegrades med 5-1. Det var dessutom lagets tredje vinst på tre dagar. Målbäst mot AIK var Emma Nordin med två fullträffar (1-0 samt 4-0).

Luleå/MSSK är nu 16 poäng före tvåan Brynäs och eftersom Gävlelaget bara har fem matcher kvar att spela har norrbottningarna säkrat seriesegern.

02:12 0-1 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (21)

05:09 0-2 (EQ) LHF 44. Jensen, Nicoline (9)

21:00 0-3 (PP1) LHF 11. Persson, Josefine (13)

31:14 0-4 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (22)

37:51 0-5 (SH1) LHF 16. Nieminen, Petra (21)

57:07 1-5 (EQ) AIK 16. Johansson, Lisa (10)

Brynäs-HV71 5-4 SO

Det blev en tajt toppmatch i Gävle. Brynäs hade 2-1 inför tredje perioden. Där gjorde HV71 tre raka mål och såg ut att gå mot tre poäng. Men Brynäs reducerade och fick också in en kvittering genom Maja Nylén Persson med endast 55 sekunder kvar av tredje perioden. I straffläggningen sköt Lara Stalder extrapoängen till hemmalaget.

02:59 1-0 (EQ) BIF 15. Stalder, Lara (27)

19:55 2-0 (PP2) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (8)

35:11 2-1 (EQ) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (13)

43:16 2-2 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (8)

48:20 2-3 (PP1) HV71 5. Morin, Sidney (15)

52:42 2-4 (EQ) HV71 97. Healey, Jessica (6)

56:19 3-4 (PP1) BIF 41. Krizova, Denisa (15)

59:05 4-4 (EQ) BIF 2. Nylén-Persson, Maja (9)

5-4 (GWS) BIF 15. Stalder, Lara (28)

Leksand-Göteborg 3-1

Nian Leksand utökade avståndet till jumbon Göteborg i och med kvällens 3-1-seger. Dalalaget är nu nio poäng före Göteborg.

Tuva Kandell visade vägen med sitt 1-0-mål, men Göteborg kvitterade kort därpå. Hemmalaget var dock snäppet starkare och återtåg ledningen i den andra perioden. Med drygt tre minuter kvar av tredje perioden fastställde Hanna Sköld slutresultatet till 3-1.

01:25 1-0 (EQ) LIF 26. Kandell, Tuva (1)

07:33 1-1 (EQ) GÖT 17. Lippiatt Durnell, Louisa (5)

25:54 2-1 (EQ) LIF 20. Malmquist, Karolin (2)

56:57 3-1 (PP1) LIF 13. Sköld, Hanna (6)