MoDo bröt Linköpings segersvit - vände i tredje perioden
Publicerad: 2022-03-06
#LHCMODO
Linköping gick för sin tionde raka seger och hade en tvåmålsledning inför den tredje perioden, men MoDo skulle stå för en stark vändning. En snabb reducering följdes av ett kvitteringsmål och med mindre än två minuter kvar avgjorde Lore Baudrit för gästerna. MoDo vann med 3-2 och tog sin tredje seger mot östgötarna den här säsongen.

{!A}

• Matchens stjärna: Erica Rieder. Kanadensiskan stod för två viktiga assists då hon spelade fram till såväl kvitteringspucken som det avgörande målet.
  • Gästerna reducerade och kvitterade inom loppet av fyra minuter i den tredje perioden, vilket lade grunden till vändningen.
  • Linköping, som redan säkrat andraplatsen, avslutade grundserien med en förlust och segersviten stannade på nio matcher. För MoDo väntar ett möte mot Leksand innan slutspelet drar igång.

Målen

12:01 1-0 (EQ) LHC 14. Reyes, Justine Leanne (14) (92. Dalen, Andrea 47. Serdar, Lenka)

33:10 2-0 (EQ) LHC 16. Brunvold, Marthe (6) (47. Serdar, Lenka 14. Reyes, Justine Leanne)

41:05 2-1 (EQ) MoDo 5. Pejsova, Daniela (9) (13. Hallin, Mira)

45:01 2-2 (PP2) MoDo 22. Magwood, Jaycee (13) (17. Rieder, Erica)

58:10 2-3 (EQ) MoDo 18. Baudrit, Lore (7) (17. Rieder, Erica 23. Carlsson, Olivia)