• Huvudsponsor

Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Fredag Fre 1 November Nov
Lördag Lör 2 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Onsdag Ons 20 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov

Inför slutspelet: Leksand tror på roliga matcher och tuff konkurrens

9 februari 2019 11:00
Slutspel 18/19

Fyra dagar till slutspelet och det är dags för fjärdeplacerade Leksand och huvudtränaren Ulf Hedberg att sammanfatta säsongen som varit och förutsättningarna framöver. Närmast väntar kvartsfinal mot HV71, ett lag det endast skiljde en poäng emellan i grundserien.


Grundserien är över, hur sammanfattar ni den för er del? Vi blev bland de fyra bästa och det är det som hela tiden varit målet men jag tycker att vi även hade kunnat hamna högre upp då vi tyvärr gett bort några matcher som vi förlorat med uddamålet. Vi började starkt och fick en svacka mitt i säsongen men tycker att vi på slutet ändå visat att vi är värda att vara bland de fyra topplagen. I stort sett så är vi givetvis därför nöjda ändå med var vi kom i tabellen.

Vad fokuserar ni främst på att förbättra inför slutspelet? Inför slutspelet handlar det för oss om att få till det defensiva spelet så att vi förhoppningsvis inte kommer släppa in så mycket mål och sedan givetvis även vässa till målskyttet.

Nämn tre spelare som är extra viktiga inför slutspelet och varför? Julia Åberg - Hon är den i särklass bästa målvakten i vårt lag och även bland de bästa i ligan så givetvis hoppas jag på att hon kommer göra sina livs bästa matcher i det slutspel vi nu går in för. Maja Nyhlen Persson - En otroligt viktig kugge i vårt slutspel och en ledare på isen som leder spelet. Hon behöver också vara på topp för att kunna hålla igen bakåt och producera framåt. Danielle Stone - Hon är en av våra främsta målskyttar som jag hoppas kommer få fart på målskyttet ännu mer igen, för vi måste göra mål för att vi ska kunna vinna våra matcher

Som fjärdeplacerade i grundserien inleder ni med kvartsfinal mot femman HV71. Det skiljer inte många poäng mellan er och smålänningarna, hur ska ni vinna den serien som på förhand ser ut att vara den tightaste? Det har varit tuffa och jämna matcher mellan oss och HV71 hela säsongen, ända sedan cupen i Trollhättan på försäsongen. Både HV och vi är lag som spelar med hög press och mycket fart, så det brukar bli väldigt roliga matcher mellan oss. HV har väldigt bra special teams, där spelar de bra framåt så vi måste vara tighta defensivt. De har dessutom några individuellt riktigt skickliga spelare. Vår styrka är mer att vi har en jämnt lag och en större bredd. Vi kan gå runt på många spelare och alla är med och bidrar, det är väl egentligen det som har varit vår styrka hela säsongen.