Stockholmsderby – och hemmalag på revanschjakt
Publicerad: 2020-11-29
Matchguider
Vi har en härlig söndag framför oss med fyra matcher. En av godbitarna är Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. Dessutom är det tre hemmalag – Linköping, HV71 samt Göteborg – som är på revanschjakt efter att ha förlorat i går.

Linköping-SDE

Saab Arena 12:00 (C More Play)

Linköping förlorade i går mot Djurgården, men nu har de chans att ta revansch på ett annat Stockholmslag – nämligen SDE. Elva poäng skiljer mellan lagen. Linköping är fyra med 34 poäng medan SDE är sjua.

Det här är säsongens tredje möte mellan lagen och LHC har vunnit båda de tidigare – med 1-0 samt 5-1.

Göteborg-Luleå/MSSK

Angered Arena 13:00 (C More Play)

Botten mot toppen i Angered Arena. Luleå/MSSK kommer till Göteborg med fyra raka segrar i bagaget och efter vinsten mot tabelltrean HV71 i går är norrbottningarna tillbaka i serieledning.

Göteborg å sin sida är sist i tabellen med två poäng efter 19 spelade matcher.

Djurgården-AIK

Hovet 13:00 (Sportkanalen)

Dags för Stockholmsderby. Senast lagen möttes vad det Djurgården som drog det längsta strået. Och Djurgården kommer till matchen med bra självförtroende efter att ha besegrat Linköping i går.

Det här är AIK:s fjärde raka bortamatch. De tre tidigare matcherna har resulterat i fyra poäng.

HV71-Modo

Husqvarna Garden 15:30 (C More Play)

HV71 segersvit stannade på sju matcher. Jönköpingslaget förlorade i går mot Luleå/MSSK med 1-2. Nu hoppas HV71 komma tillbaka på vinnarspåret direkt – och för motståndet står Modo, som i går vann med 6-0 mot Göteborg.

Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen och då vann HV71 med 3-1.

Johannes Hägglund