Djurgården och Linköping jagar tredjeplatsen
Publicerad: 2020-12-06
Matchguider
HV71 är trea i tabellen just nu, men de har spelledigt i dag. Därmed kan Jönköpingslaget passeras av både Djurgården och Linköping, som möter Modo respektive Luleå/MSSK. Dagens tredje match spelas mellan SDE och Leksand.

Luleå/MSSK-Linköping

Coop Norrbotten Arena 14:00 (C More Play)

Luleå/MSSK ångar på i tabelltoppen. I går besgrades Djurgården och det var Luleå/MSSK:s sjunde raka seger. Nu gästas de av tabellfemman Linköping, som har en poäng upp till HV71 på tredjeplatsen.

Lagen har mötts två gånger den här säsongen och norrbottningarna har vunnit båda matcherna med 4-2.

Modo-Djurgården

Fjällräven Center 14:00 (C More Play)

Sexan Modo tog in på både Djurgården och Linköping i går tack vare tre poäng hemma mot LHC. Frågan är om de kan besegra ännu ett lag på den övre halvan i dag?

Djurgården är tabellfyra med 37 poäng. Samma poäng som tredjeplacerade HV71. Vilket betyder att Djurgården bara behöver en poäng i eftermiddag för att klättra i tabellen.

SDE-Leksand

Enebybergs Ishall 16:10 (Sportkanalen)

Två lag som kommer från tuffa förluster i går. Leksand kämpade emot bra mot AIK, men lyckades aldrig få in någon kvittering i slutskedet och i stället vann AIK med 4-2. SDE åkte på en 2-8-förlust mot Brynäs. Vilket var SDE:s fjärde raka förlust.

Räkna med en jämn match för båda de två tidigare mötena har slutat oavgjort efter ordinarie tid. Sedan har lagen vunnit varsin match.

Johannes Hägglund