Leksand vände och vann mot AIK
Publicerad: 2021-11-21
#LIFAIK
AIK fick en bra start mot Leksand och hade 2-0 efter halva första perioden. Dalalaget svarade med att göra fyra raka mål. AIK fick till en reducering, men kom inte närmare än så. Därmed kunde Leksand vinna med 4-3 och ta helgens andra trepoängare.

{!A}

• Matchens stjärna Phoebe Staenz, Leksand, hade en nyckelroll i Leksands vändning i första perioden. Hon spelade fram till 1-2-reduceringen och satte sedan 3-2, vilket gjorde att Leksand gick till pausvila i ledning.
  • Matchen exploderade målmässigt en bit in i den första perioden. Inom loppet av sju minuter och 44 sekunder kom hela fem mål, tre för Leksand och två för AIK.
  • AIK vann skotten med 29-15, men än en gång svarade Leksandsmålvakten Amanda Johansson för en bra insats. Hon höll nollan mot SDE i går och följde alltså upp det med 26 räddningar mot AIK.