MODO-backen väljer att avsluta karriären
Publicerad: 2018-04-18
NYHET
MODO Hockey meddelar att backen Annie Svedin väljer att avsluta karriären. Det gör hon med bland annat 176 SDHL-matcher i bagaget.

Annie Svedin har spelat de senaste två säsongerna i MODO Hockey där hon varit en viktig kugge i backbesättningen.

– Jag känner att jag lagt ner väldigt mycket energi och engagemang på ishockey som jag aldrig kunnat göra under så lång tid utan stödet från min pojkvän, där vi har varit särbos under totalt sju år. Jag vill inte formulera det som att jag slutar utan mer att jag går vidare till annat. Det är många som säger till mig att det kommer kännas konstigt när nästa säsong drar igång. Samtidigt blir det vad man gör det till och jag ser fram emot att fokusera till hundra procent på skola, familj och vänner, säger Annie Svedin i en lång intervju på klubbens hemsida.

Den 26-åriga backen har gjort många matcher i landslagströjan och representerat Sverige i både VM och OS. Hon var även med och vann brons i U18-VM 2009.

– Jag vill tacka alla jag spelat med och alla ledare jag haft under åren. Jag är också oerhört tacksam för min sambo, mina vänner och min familj. Jag kommer aldrig att kunna tacka min mamma och pappa nog mycket för att de har stått ut med mig och alltid stöttat mig under alla år.

Här kan du följa lagbyggena inför SDHL 2018/2019.

Kommunikatör Adam Göransson