Toppmöte i Gävle – och ytterligare tre matcher
Publicerad: 2020-09-26
Matchguider
SDHL-helgen fortsätter i dag med fyra matcher. Ett möte som sticker ut är det mellan Brynäs och Luleå/MSSK – två obesegrade lag så här långt. Övriga matcher i dag: Leksand-Modo, Djurgården-HV71 samt Linköping-Göteborg.

Leksand-Modo

Tegera Arena 13:00 (Sportkanalen)

Efter två matcher utan poäng har Leksand tagit fyra poäng på de två senaste matcherna – först en vinst mot AIK och därefter en övertidsförlust mot SDE. För motståndet står Modo, som så sent som i går spelade mot Brynäs. Där åkte Övikslaget på säsongens fjärde raka förlust.

Brynäs-Luleå/MSSK

Monitor ERP Arena 15:00 (SVT 1)

Toppmöte i Monitor ERP Arena i kväll. Både Brynäs och Luleå/MSSK målades upp som favoriter inför säsongen och det är också dessa två lag vi hittar uppe i toppen. Både Luleå och Brynäs står på maximala tolv poäng, och för tillfället är det Luleå som är etta tack vare bättre målskillnad.

Matchen blir extra speciell för Johanna Olofsson och Michela Cava, som båda bytte Brynäs till Luleå/MSSK inför säsongen.

Djurgården-HV71

Hovet 17:00 (C More Play)

Ett viktigt möte på Hovet, mellan två lag som ligger på sex poäng. Vi ska dock komma ihåg att HV71 har spelat en match mindre än Djurgården. Ska Djurgården besegra HV71 behövs att de får igång offensiven lite bättre. De har nämligen bara gjort sex mål på de fyra första matcherna – bara Göteborg har gjort färre.

Linköping-Göteborg

Saab Arena 19:00 (C More Hockey)

Göteborg fortsätter att jaga säsongens första poäng. Laget har tre raka förluster och -16 i målskillnad. Nu väntar dessutom en tuff bortamatch mot Linköping. Östgötarna förlorade visserligen senaste matchen mot Luleå/MSSK, men desfförinnan hade Linköping tre raka vinster.

Johannes Hägglund