Luleå/MSSK studsade tillbaka - vände i slutminuterna
Publicerad: 2022-03-06
#DIFLHFMSSK
Djurgården och Luleå/MSSK bjöd på en svängig tillställning på Hovet i Stockholm, men i den tredje perioden såg hemmalaget ut att gå ifrån med två mål. Då svarade norrbottningarna på nytt och med 33 sekunder kvar på klockan sköt Jenni Hiirikoski 5-4 till gästerna, vilket också blev slutresultatet.

{!A}

• Matchens stjärna: Jenni Hiirikoski. Finländskan stod för två poäng och blev matchhjälte med sitt elfte mål för säsongen.
  • Lagen turades om att ta ledningen inför den tredje perioden, där hela fem mål föll. Djurgården gjorde de två första, men sedan avgjorde Luleå/MSSK tillställningen.
  • Efter tre raka nederlag kunde norrbottningarna avsluta grundserien med en seger. Djurgården går i sin tur in i slutspelet med tre förluster i bagaget.

Målen

16:00 0-1 (SH1) LHF 40. Tulus, Noora (20)

17:24 1-1 (PP2) DIF 5. Sohrner, Olivia (5) (20. Rask, Fanny 63. Jakobsen, Josefine)

26:16 2-1 (EQ) DIF 29. Lindberg, Maria (6)

36:26 2-2 (EQ) LHF 25. Hjelm, Wilma (3) (40. Tulus, Noora 88. Savolainen, Ronja)

47:27 3-2 (EQ) DIF 10. Skaggs, Tatum (1) (86. Tyreskog, Selma)

49:32 4-2 (EQ) DIF 41. Lundin, Sofie (4) (5. Sohrner, Olivia 11. Tärnblom, Julia)

52:43 4-3 (EQ) LHF 42. Vainikka, Viivi (17) (67. Peterson, Linn 88. Savolainen, Ronja)

56:23 4-4 (EQ) LHF 14. Sjölund, Wilma (6) (6. Hiirikoski, Jenni 88. Savolainen, Ronja)

59:27 4-5 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (11) 67. Peterson, Linn 42. Vainikka, Viivi