• Huvudsponsor

Onsdag Ons 27 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Onsdag Ons 13 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Söndag Sön 17 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Fredag Fre 13 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Söndag Sön 15 September Sep
Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep

HV71: Lucas Frey om lagbygget

20 juni 2019 13:43
Försäsong

Tidigare i veckan tittade vi på statistik från den gångna säsongen, men hur ser egentligen lagbygget ut inför den kommande säsongen? Lucas Frey tar oss igenom det.


Först och främst, hur många spelare har ni i laget just nu?
– Vi är just nu 18 spelare, fördelade på nio forwards, sju backar och två målvakter.

Vilka har ni tappat från föregående säsong?
– Två målvakter, Sabina Eriksson och Wilma Nilsson. På backsidan har vi tappat tre spelare, Selina Aho, Selma Aho och Alexis Joyce. Vad gäller forwards så tappar vi sex stycken, Madeleine Ericsson, Jenni Asserholt, Fanny Rask, Isabell Palm, Maja Jakobsson och Claudia Kepler.

Vilka är nya till säsongen som kommer?

 • Anna Amholt; Målvakt som kommer in från AIK. Landslagsmålvakt som nu går klart hockeygymnasiet och kommer göra sin första säsong som senior. Anna är en målvakt med bra stor storlek och fin struktur i sitt målvaktsspel.
  Anna Kjellbin; Erfaren tvåvägsback som varit i Linköping i flera år, vill nu flytta till Jönköping och utveckla sitt spel. Vi hoppas och tror att vi kan hjälpa Anna utveckla sitt offensiva spel ännu mer.
  Sidney Morin; Spenderade senaste säsongen i Linköping, tvåvägsback som ser spelet väldigt väl, powerplay- specialist med bra puckkontroll.
  Anna Borgqvist och Danielle Stone; Kommer båda in från Leksand. Jag följde dom noggrant i Leksand förra året och de var Leksands två bästa spelare. Ser verkligen framemot att få jobba med dom i HV71.
  Kennedy Marchment; Senast i Linköping, förmåga att hitta nätet, helt enkelt en utpräglad målskytt. Bra blick för spelet och är alltid spelbar för sina lagkamrater.
  Kaitlyn Tougas; Två säsonger i Sverige och senast klubbadress var Linköping. Gjorde 50 poäng förra säsongen. En målgörare, men framförallt en playmaker. Duktig i det snabba omställnings- spelet där hon skapar chanser för sina kedjekamrater.
  Julia Tylke; Spelat collegehockey på St. Cloude University de senaste fyra säsongerna. Offensiv forward med fantastisk puckbehandling och bra blick för spelet.

Vad har du för förväntningar på de nya spelarna? Vad ska de tillföra?
– Förutom Anna Amholt så är de flesta spelarna som kommer in lite äldre. När vi tittar på truppen nu så har vi ett större djup i både forward och backbesättning och det kommer vara värdefullt desto längre säsongen går. Alla nya spelarna vi får in har gjort bra sportsliga resultat, men är också bra karaktärer med ett driv att vinna.

Är ni på jakt efter fler spelare? Vilka roller saknas?
– Vi behöver vi fylla på truppen med två centrar och en ytterforward. I nuläget känner vi oss trygga vad gäller dom platserna och vi hoppas bli klara med dom så snart som möjligt.

Vad för typ av lag kommer ni ställa upp med på isen säsongen 2019/20?

 • Går nu in på mitt andra år som huvudtränare och laget den kommande säsongen är starkare på pappret än laget vi ställde upp med förra säsongen. SDHL har blivit så mycket bättre de senaste åren och man behöver skickliga spelare för att tävla om topplatserna. Vi känner att de spelarna vi plockat in redan idag besitter hög skicklighet och det ska bli spännande att få utveckla dom ännu mer. De svenska spelarna som vi tagit in kommer ansluta till nuvarande trupp i slutet av juni och transatlanterna kommer in i månadsskiftet juli/augusti.