Här är förutsättningarna inför sista omgången
Publicerad: 2021-02-26
Matchguider
I kväll är det dags för sista grundserieomgången i SDHL. Här är förutsättningarna inför kvällens fem matcher.

HV71-Göteborg

Husqvarna Garden 19:00 (C More Play)

Toppen mot botten i Husqvarna Garden. Tabelltrean HV71 avslutar grundserien med hemmamatch mot jumbon Göteborg, som har vunnit tre matcher den här säsongen.

HV71 har tre segrar mot Göteborg den här säsongen och på dessa matcher har Jönköpingslaget 20-3 i målskillnad.

Leksand-Brynäs

Tegera Arena 19:00 (C More Play)

Leksand, som missar slutspel, avslutar säsongen med en tuff hemmamatch. Det är nämligen serietvåan Brynäs som står för motståndet.

När de här två lagen möts brukar det bli målrikt. Brynäs har tre segrar mot dalalaget den här säsongen, med följande resultat: 8-2, 8-5 samt 7-2.

SDE-AIK

Enebybergs Ishall 19:00 (C More Play)

AIK:s hopp om att nå sjundeplatsen försvann i och med förlusten mot HV71 den gångna helgen. För nu skiljer det fyra poäng upp till kvällens motståndare SDE. Därmed är det redan klart att SDE slutar sjua i tabellen medan AIK blir åtta.

Modo-Luleå/MSSK

Modo-Hallen 19:00 (C More Play)

Tabellsexan Modo gästas av grundserievinnaren Luleå/MSSK. 44 poäng skiljer mellan lagen och de möttes även förra veckan. Då vann norrbottningarna med 6-2 och det var Luleå/MSSK:s tredje vinst mot Modo den här säsongen.

Djurgården-Linköping

Stora Mossen 19:30 (SVT 24)

En liten försmak av den väntande kvartsfinalen. För det är nämligen redan klart att Djurgården och Linköping möts i kvartsfinalen.

Lagen möttes så sent som i lördags och då vann Djurgården efter straffar, vilket betyder att Djurgården har vunnit två av tre matcher mot LHC den här säsongen.

Johannes Hägglund