Sent avgörande när Leksand vann första hemma
Publicerad: 2021-10-16
#LIFHV71
Leksand hade fortfarande inte vunnit på hemmaplan innan kvällens match mot HV71. Det satt långt inne även denna gång, men när Payge Pena satte sitt första mål för säsongen med mindre än två minuter kvar att spela betydde det också att Leksand skrämde hemmaspöket på flykt och inkasserade säsongens första seger i Tegera Arena. Matchen slutade 2-1 till Leksand.

{!A}

• Amanda Johansson gjorde en stormatch i Leksands mål och räddade 28 av 29 skott hon fick emot sig. Tack vare den insatsen är hon nu seriens bästa målvakt sett till räddnignsprocent.
  • Hennes kollega i HV71:s målbur var lika vass, Alba Gonzalo fick visserligen släppa två skott förbi sig, men landade på imponerande 93,10 i räddningsprocent och stod för flera vassa parader, inte minst i den tredje perioden.
  • I den sjunde hemmamatchen för säsongen fick Leksand äntligen fira en seger.