Storseger – och galen vändning
Publicerad: 2021-03-07
Efter match
Luleå/MSSK och Brynäs vann de första semifinalerna. Luleå/MSSK tog en klar seger mot Djurgården medan Brynäs hämtade upp 2-5 till seger efter övertid mot HV71.

HV71-Brynäs 5-6 OT

(Brynäs leder med 1-0 i matcher)

När Kennedy Marchment gjorde 5-2 till HV71 med åtta minuter kvar av tredje perioden trodde nog det flest att den här semifinalen var avgjord – men Brynäs gav inte upp. De gjorde tre mål inom loppet av knappt tre minuter och 5-5-målet från Josefin Bouveng kom med 32 skeunder kvar av tredje perioden. På övertiden fullbordade Katerina Mrazova Brynäs vändning.

Båda lagen hade varin hattrick-skytt. Kennedy Marchment gjorde tre mål för HV71 och Denisa Krizova stod också för tre fullträffar. En annan som måste lyftas fram är matchhjälten Katerina Mrazova, som assisterade till både 4-5 och 5-5 och sedan gjorde målet i förlängningen.

04:19 1-0 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (3)

08:52 1-1 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (3)

11:41 1-2 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (4)

14:18 2-2 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (4)

31:31 3-2 (PP1) HV71 19. Zafuto, Olivia (1)

48:43 4-2 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (1)

52:56 5-2 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (5)

56:48 5-3 (EQ) BIF 94. Meixner, Anna (2)

58:02 5-4 (EQ) BIF 41. Krizova, Denisa (5)

59:28 5-5 (EQ) BIF 9. Bouveng, Josefin (5)

62:05 5-6 (EQ) BIF 16. Mrazova, Katerina (4)

Djurgården-Luleå/MSSK 1-7

(1-0 i matcher till Luleå/MSSK)

Luleå/MSSK var numret för stort i den första semfinalen. Norrbottningarna vann skotten med 30-17 och matchen med 7-1. Redan efter en dryg minut gjorde Luleå/MSSK 1-0 och innan första perioden var över hade gästerna 3-0. Djurgården reducerade i inledningen av andra, men kom inte närmare än så och gästerna gjorde därefter fyra raka mål.

En som måste lyftas fram i Luleå/MSSK är Michela Cava, som blev eftermiddagens tredje hattrickskytt. Hon sköt 1-0, 4-1 samt 6-1.