Publicerad: 2021-10-12
Veckans stjärnor
SDHL är fullt av skickliga spelare och dessa ska vi lyfta fram. Varje tisdag under säsongen kommer vi att plocka ut veckans tre stjärnor. Här är spelarna som får utmärkelsen för sina insatser under den gångna veckan.

Sydney Brodt, Linköping

Linköping spelade bara en match förra veckan och tog en viktig 3-2-seger mot Göteborg. Den som framförallt visade vägen för östgötarna var Sydney Brodt. Hon satte 2-1 i andra perioden och efter att Götborg hade kvitterat klev amerikanskan fram på nytt. Med endast två och en halv minut kvar av tredje perioden sköt Brodt 3-2, med sitt fjärde mål för säsongen, och såg till att Linköping fick med sig samtliga tre poäng.

Sofia Reideborn, Göteborg

Göteborg var ytterst nära att ta lagets första poäng den här säsongen, både mot Djurgården i lördags och Linköping i söndags. Det blev dock uddamålsförluster efter att moståndarna avgjort i slutet av tredje perioden. Att Göteborg var så nära poäng kan de tacka målvakten Sofia Reideborn för. Hon räddade nämligen hela 82 skott på dessa två matcher. Hon stoppade 43 av 46 skott mot Djurgården och följde upp det med 39 räddningar mot Linköping.

Lara Stalder, Brynäs

Brynäs vann mot toppkonkurrenterna MoDo och Luleå/MSSK den gångna veckan och än en gång var Lara Stalder inblandad i det mesta. Hon spelade fram till 2-0-målet mot MoDo och var sedan tungan på vågen i Brynäs viktiga seger mot Luleå/MSSK. Brynäs vann med 7-3 och Stalder spelade fram till de tre första mål och gjorde sedan det matchavgörande 4-1-målet. Därmed kan Stalder se tillbaka på en helg med fem poäng på två matcher.