HV71 flera nummer för stort i derbyt mot Linköping - segrade med 7-0
Publicerad: 2019-11-20
Efter match
0-5, 0-5, 0-7. Linköping har det tungt mot rivalen HV71 denna säsongen. Serieledarna från Jönköping fortsätter vara hypereffektiva och spelförande och hade med sig en 3-0-ledning redan efter den första perioden. Man fortsatte målskyttet i både andra och tredje perioden och slutade inte förrän slutsignalen förkunnade den förkrossande 7-0-seger.

Linköping - HV71 0-7

E4-derbyt inleddes nästan som kan kunde förvänta sig; ett spelförande HV71 och ett Linköping som riktade in sig på försvar och kontringar. 0-3 slutade den första perioden och 0-4 kom i inledningen av den andra - i numerärt underläge. Sen rann det iväg och slutade med en förkrossande 7-0-seger för serieledarna från Jönköping. Skottstatistiken slutade med otroliga 16-59 (!) till HV:s favör.

06:15 0-1 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (12)
06:51 0-2 (EQ) HV71 18. Borgqvist, Anna (4)
11:48 0-3 (EQ) HV71 18. Borgqvist, Anna (5)
21:17 0-4 (SH1) HV71 26. Olsson, Hanna (10)
28:02 0-5 (EQ) HV71 22. Marchment, Kennedy (17)
33:52 0-6 (PP1) HV71 67. Löwenhielm, Michelle (6)
52:04 0-7 (EQ) HV71 23. Hakala, Sanni (13)