• Huvudsponsor

SDE säkrade sin plats i SDHL: "Vi vill inte hamna i kvalserien igen"

5 mars 2019 10:34

Efter lördagens match stod det klart att SDE är ett av två lag som säkrade sin plats i SDHL för den kommande säsongen. Det efter att man vunnit mot Skellefteå med 1-4 och 3-1.


Ni lyckades hålla er kvar I SDHL - den klassiska frågan, hur känns det?
– Det är en otrolig lättnad. Vi har jobbat väldigt hårt över säsongen för att förbättra oss och för att konkurrera. Det skulle varit tufft om vi inte lyckats hålla oss kvar i SDHL.

Ni vann ganska övertygande med 1-4 och 3-1, hur skulle du summera kvalserien?
– Det var inte lätt. Den första matchen spelade vi väldigt bra. Vi satte oss i situationer där vi hamnade mycket i utvisningsbåset vilket gjorde att vi gav dem en chans att komma närmare. Den andra matchen var tightare än vad vi skulle velat, men vi visste att Skellefteå kämpade och gjorde allt för att hålla matchserien levande. Det var väldigt skönt att slutsignalen när vi visste att vi vunnit och säkrat platsen i SDHL även kommande säsong.

Nu när ni vet att ni kommer spela I SDHL kommande säsongen, hur ser målsättningen ut och hur går dina tankar?
– Nu när vi vet att vi kommer spela kvar kan vi börja jobba på att pussla ihop ett lag för nästa säsong. Det kommer bli en tuff försäsong och vi vill som alla andra lag ta oss till slutspelet nästa säsong. Vi förväntar oss att alla andra lag kommer ta in spelare för att stärka laget så vi måste hålla samma nivå och addera spelare till vår grupp som kan göra oss ännu mer konkurrenskraftiga. Vi vill inte hamna i kvalserien nästa säsong igen.

Du gjorde din första säsong som huvudtränare I SDHL, hur var det och vad tycker du om ligan?
– Jag har verkligen haft en jättebra första säsong i SDHL. Det är väldigt talangfull liga. Det är många talangfulla spelare och det visar sig, det går inte att ta en kväll ledigt för då kommer du inte bara förlora med 1 eller två mål, utan många. Det är spelare i den här ligan som kan vinna matcher själva och det är den typen av talang som ligan besitter.