Formstark Brodt ordnade segern för Linköping
Publicerad: 2022-02-27
#AIKLHC
AIK tog ledningen i mötet mot Linköping, men då klev formstarke Sydney Brodt fram. Hon assisterade till kvitteringen och satte sedan två mål innan hon spelade fram till östgötarnas fjärde fullträff. Hemmalaget skapade nerv med två reduceringar, men Linköping fastställde sedan slutresultatet till 5-3 i tom bur.

{!A}

• Matchens stjärna: Sydney Brodt. Två mål och två assists kom från Brodts klubba och hon har nu gjort 20 poäng på de sju senaste matcherna.
  • Gästerna gick upp i en tremålsledning inom loppet av sju minuter, där även Linnea Johansson var delaktig med 1+2. AIK reducerade två gånger på två minuter i tredje perioden, men nådde inte hela vägen.
  • Detta var Linköpings åttonde raka seger. AIK var tillbaka på hemmais igen, men inkasserade sitt tredje raka nederlag.

Målen

20:31 1-0 (EQ) AIK 22. Levin, Felicia (7) (19. Forster, Sarah 24. Nilsson, Vilma)

38:56 1-1 (EQ) LHC 92. Dalen, Andrea (13) (24. Brodt, Sydney 12. Morset, Ingrid)

41:43 1-2 (EQ) LHC 24. Brodt, Sydney (27) (25. Wernblom, Moa 77. Johansson, Linnea)

43:29 1-3 (EQ) LHC 24. Brodt, Sydney (28) (77. Johansson, Linnea)

49:04 1-4 (EQ) LHC 77. Johansson, Linnea (12) (24. Brodt, Sydney)

55:21 2-4 (EQ) AIK 10. Rust, Reagan (3) (8. Udén Johansson, Erica)

57:21 3-4 (EQ) AIK 12. Küller, Sabina (3) (26. Pribylova, Vendula)

58:45 3-5 (EQ) ENG LHC 47. Serdar, Lenka (11) (14. Reyes, Justine Leanne)