Hiirikoski bakom Luleås vändning i första finalen
Publicerad: 2021-03-25
Efter match
Luleå/MSSK vände underläge 0-1 till en klar 6-1-vinst i den första finalen mot Brynäs. Jenni Hiirikoski visade vägen för norrbottningarna genom att göra ett mål och två assist i den första perioden.

Brynäs-Luleå/MSSK 1-6

Brynäs fick en drömstart i den första finalen. Redan efter 4.46 gjorde Jalyn Elmes 1-0 till hemmalaget, men Brynäsglädjen blev kortvarig. Emma Nordin kvitterade en knapp minut senare och det startade en snabb vändning från Luleå/MSSK. För sju minuter senare var ställningen 3-1 till norrbottningarna och Jenni Hiirikoski, 33, var inblandad i samtliga tre mål. Hon assisterade til 1-1 och 2-1 och gjorde sedan själv 3-1.

I den andra perioden gick Luleå/MSSK ifrån till 5-1 och sedan fastställde Michela Cava slutresultatet till 6-1 med ett mål i öppen kasse.

{!A}

På lördag spelas final nummer två. Även den spelas i Monitor ERP Arena. Därefter spelas resten av finalserien i Luleå.

04:46 1-0 (EQ) BIF 20. Elmes, Jalyn (1)

05:34 1-1 (EQ) LHF 29. Nordin, Emma (2)

09:15 1-2 (EQ) LHF 88. Savolainen, Ronja (3)

12:30 1-3 (EQ) LHF 6. Hiirikoski, Jenni (3)

22:26 1-4 (EQ) LHF 40. Tulus, Noora (3)

32:38 1-5 (EQ) LHF 11. Persson, Josefine (3)

55:14 1-6 (EQ) ENG LHF 86. Cava, Michela (5)