SDE övertidsvann – 64 räddningar av Post
Publicerad: 2022-03-14
#SDELHC
Linköping hade både 2-0 och 4-2 mot SDE, men hemmalaget kom tillbaka och tog matchen till övertid. Väl där avgjorde Hannah Clayton Carroll 5-4 efter nästan 98 minuters spel. En annan nyckelspelare i SDE var målvakten Lindsey Post som räddade 64 skott.

{!A}

• Matchens stjärna: Lindsey Post, SDE. Linköping vann skottstatistiken med 68-46, men Lindsey Post imponerade. I drygt en timmes spel spikade hon igen. Från 31:16 och framåt släppte hon inte en enda puck förbi sig. Totalt blev det 64 räddningar från Post.
  • En annan som visade vägen för SDE var Kayleigh Hamers. Hon assisterade till SDE:s första mål och gjorde sedan 3-4 i den andra perioden. Hon satte också 4-4-målet i slutet av tredje perioden. Ett mål som tog matchen till övertid.
  • Det var som att när lagen väl hade gjort ett mål kom ett till av bara farten. Linköping gjorde 1-0 och 2-0 inom loppet av två minuter och 33 sekunder. SDE svarade med att göra 2-1 och 2-2 inom 52 sekunder. Linköping gjorde därefter 3-2 och 4-2 inom loppet av 44 sekunder.