Semifinalplatser på spel
Publicerad: 2021-03-03
Matchguider
I kväll rullar SM-slutspelet vidare. Luleå/MSSK, Brynäs, HV71 samt Djurgården vann de första kvartsfinalerna och i kväll har de chans att säkra en semifinalplats.

Luleå/MSSK-AIK

Coop Norrbotten Arena 19:00 (C More Play)

AIK hade haft det tufft i grundserien mot Luleå/MSSK, men i första kvartsfinalen blev det tajt. Norrbottningarna gjorde 1-0 i powerplay och sedan kom ytterligare två mål i öppen kasse i slutskedet av matchen. Ska AIK ha chans att ta den här kvartsfinalsserien till en tredje match behöver de få hål på Luleå/MSSK i kväll.

Brynäs-SDE

Monitor ERP Arena 19:00 (C More Play)

Även Brynäs spikade igen mot SDE i den första kvartsfinalen och till slut skrevs segersiffrorna till 6-0. En gästerna får se upp med är Josefin Bouveng. För hon verkar ha toppat formen lagom till slutspelet. I första kvartsfinalen gjorde hon tre mål och en assist.

HV71-Modo

Husqvarna Garden 19:00 (Sportkanalen)

Mellan de här två lagen var det klart jämnast i den första kvartsfinalen. Det svängde fram och tillbaka och till slut krävdes övertid för att skilja dem åt. Där var HV71 strået vassare och därför har Jönköpingslaget i kväll chans att säkra semifinalplatsen på hemmaplan.

Djurgården-Linköping

Stora Mossen 19:30 (SVT 24)

Djurgården var både ett och två snäpp bättre än Linköping i den första kvartsfinalen. Stockholmarna gick ifrån i den andra perioden och vann till slut med klara 7-3. Kan LHC ta revansch i kväll? Det kommer att bli tufft för östgötarna för Djurgården är inne i en riktigt bra svit. De har sju raka vinster.

Johannes Hägglund